Car Assembly Game

Het Car Assembly Game is geschikt voor bedrijven en organisaties met seriematige processen. De deelnemers krijgen de opdracht om auto's te assembleren met behulp van Fischertechnik componenten volgens de door een klant bepaalde specificatie en volgorde. Niet voldoen aan de eisen van de klant wordt hard afgestraft.

De principes van Lean, Kaizen en Continu Verbeteren worden op een speelse manier nagebootst en toegepast. 

Het spel leent zich bij uitstek om medewerkers te trainen in de Lean, Kaizen werkwijze en ervaring op te laten doen met instrumenten uit de Lean Toolkit, standaardiseren en Continu Verbeteren. Er treedt veel interactie op tussen de deelnemers. Het spel is complex van opzet, net zoals de praktijk. Het doet ook een beroep op handmatige vaardigheden. Daardoor biedt het uitdagingen zowel op management- en werkvloerniveau.

Al onze spelprogramma's worden op maat geleverd. Dat betekent dat wij vooraf een gesprek hebben met de opdrachtgever; vervolgens wordt gezamenlijk een programma samengesteld, waarbij wij zorgen voor een professioneel en enthousiasmerend spelverloop. De opdrachtgever zelf verzorgt in de regel tussen de spelronden door presentaties of discussies rond actuele onderwerpen.

Het spel spelen zonder presentaties tussendoor is zeker ook mogelijk. Het spel krijgt dan meer het karakter van een brainstormsessie of een teambuilding event.

Afhankelijk van de doelstelling van het programma zal dit tenminste een dagdeel en maximaal 2 dagen in beslag nemen. De meest voorkomende variant is een programma van circa 6 uur.